Относно заявката на Габриел за искането на освобождаването на Иван Гешев

...
Относно заявката на Габриел за искането на освобождаването на Иван Гешев
Коментари Харесай

Стою Стоев бе избран за председател на парламентарната Комисия по правни въпроси

Относно заявката на Габриел за настояването на освобождението на Иван Гешев Борисов означи, че неговата оставка е била желана от доста време, само че до момента скандал не е имало.

" Именно по тази причина този скандал, който се води, ни прави по-твърдо уверени, че политическата класа би трябвало да се меси единствено посредством Конституцията и законите. И в случай че върнете ретроспекция обратно - ние единствено това сме говорили ", безапелационен беше водачът на ГЕРБ и продължи:

" Законите на Крум Зарков от месеци чувате от мен и от партията, че би трябвало да бъдат признати. Те дават опция в такива обстановки да се търси надзор, инспекция, механизъм и всичко останало. Това сме споделили. Ако това е провокирало някакви реакции, това си е тяхна работа, не е наша ".

Борисов изясни, че е поел ангажимент пред евроатлантическите си сътрудници и пред западните посолства законите на Крум Зарков да бъдат признати. 

По думите му ПП-ДБ нямат претекст да споделят, че има рецесия в доверието, откакто ГЕРБ са дали своят вот ръководителя на правната комисия.

" Но всеки рационален схваща - в случай че не стане с първия мандат, няма да стане и с втория. Не се меся в работата на Мария Габриел, само че тя би трябвало да продължи да търси смисъла, по което може да се направи държавно управление. Надявам се на разсъдък на цялата политическа класа. Днес им показахме, че на нас може да се има доверие ", разяснява водачът на ГЕРБ.

" Ако не стане с първите два - по какъв начин? С мандата на госпожа Нинова, която пристигна сутринта на диалози, по-късно говорихме към този момент като групи, изчистихме всички неща, по-късно внезапно сподели, че не ѝ харесва маниерът. Сякаш не тя от парламентарната група ми сподели " Борисов, ти си отговорен, тъй като не слагаш пет целта ". А ние сложихме 15 ", означи още Бойко Борисов.

Той беше безапелационен, че Мария Габриел е доста опитна във воденето на договаряния. " Подкрепата, която има тя в последните дни от нашите евроатлантически сътрудници е голяма ", безапелационен беше водачът на ГЕРБ.

Той изясни и че не се опасява от абсурда в прокуратурата.

 



Междувременно депутатите избраха Стою Стоев от парламентарната група на " Продължаваме Промяната - Демократична България " за ръководител на непрекъснатата парламентарна Комисия по правни въпроси.

Смятам, че не е допустимо и не е редно в българския парламент по този метод да се избират ръководители на комисии, уточни Кристиан Вигенин от " Българска социалистическа партия за България ". По думите му в дългата традиция на българския парламент резултатът от образуването на комисии постоянно е било на база единодушие, реализирано сред парламентарните групи, или на база на ръководещо болшинство, което дава тенденция за това кои са значимите за него комисии и респективно кои комисии могат да бъдат поети от опозицията. В последните години в обстановка, в която българският парламент на няколко пъти към този момент няма ясно изразени болшинства, постоянно тези решения са взимани на база единодушие сред политическите групи и диалози сред всички политически групи, означи Вигенин, представен от Българска телеграфна агенция.

Вие си позволихте още от самия старт на Народното събрание, от ГЕРБ и " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " да вършиме такива сепаративни съглашения, които са срещу Конституцията и правилника на Народното събрание по принцип, срещу духа на Конституцията и правилника, разяснява той. И добави - " събрали се две групи, решили си, ротират се и на процедура вие разкъсвате единството на Народното събрание ".

Затова ние гласувахме " Против " това предложение да влезе в дневния ред и това господин Стоев да оглави тази комисия - не тъй като имаме съществени съмнения във връзка с неговите качества, занапред ще забележим какви са те, само че тъй като считаме, че по този метод не е редно да се структурира оперативната работа на Народното събрание, изясни Вигенин. Той изрази вяра това да е за последно освен в този, само че и в последващи парламенти.

Знаете, че сходни сделки за ротиране, избиране на ръководители и любовен танц, позорен, сред две парламентарни групи, опонира на духа на Конституцията, на парламентаризма, сподели Тошко Йорданов от " ИТН ".

Според него това, което са следили сега, и против което са дали своят вот " Против ", е " следващото унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент, към българския народ ", тъй като същите тези две парламентарни групи са изгубили три седмици да се надлъгват с правене на държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР